Onlangs gepubliceerde artikelen.

Gratis upgrade SSD hosting

Rods heeft afgelopen weekend (9 november 2014) al haar websites een gratis versnelling meegegeven. We zijn nl overgestapt naar SSD hosting. Dat wil zeggen dat onze website servers naast extra veiligheid door backups tot een maand terug, onbeperkte bandbreedte mogelijkheden nu ook voorzien zijn van snelle SSD's.

website speedDat betekent dat de website sneller geladen worden, waardoor de google ranking (ofwel hoe goed je gevonden wordt in Google) nog meer omhoog kan gaan. 

Voor de technische uitleg verwijze we je graag door naar Google zelf: http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/2010/04/using-site-speed-in-web-search-ranking.html 

We hebben bij Rods altijd al snelle servers gehad, maar sinds bovengenoemde datum zijn we dus nog veel sneller. Ook uw website profiteert hiervan. 

Deze service wordt u GRATIS aangeboden door Rods. 

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies? U kunt altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen met ons via 06- 51 14 31 09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Up to date houden van uw joomla website

We hebben de afgelopen maanden steeds vaker gemerkt dat ook onze servers het doelwit geworden zijn van hackers. Inbrekers die proberen om via de verschillende Joomla websites binnen te komen (misschien ook die van u dus).
Meestal is het doel om vanuit onze servers spam te versturen naar diverse (voor u en ons onbekende) mailadressen.

Tot nu toe hebben we elke aanval kunnen weerstaan binnen een paar minuten. Maar vaak was men binnen gekomen via een verouderde extensie binnen een Joomla website of de joomla versie zelf.

Omdat er inmiddels zoveel websites door Rods worden gehost kunnen we niet makkelijk met de hand bijhouden of alle sites helemaal up to date zijn en dus dat er geen beveiligings lekken zijn op de diverse websites. Kleine updates aan joomla werden al automatisch uitgevoerd, maar de rest moet handmatig doorgevoerd worden zodat meteen gecontroleerd kan worden of de update geen problemen oplevert voor de website. Daarom zijn we op zoek gegaan naar slimme tools en we denken die 1 gevonden te hebben.

website controleHet gaat om een tool die ons (en u indien gewenst) inzicht geeft in de updates die er voor een bepaalde joomla site nodig zijn. En die de updates zelfs voor ons kan uitvoeren daar waar nodig. Op afstand, vanuit onze mobiele telefoon of onze eigen computer. 

Dit garandeerd ons en u van het feit dat er geen bekende beveilingslekken zijn die al opgelost kunnen worden door het installeren van een update. De daadwerkelijke tijd die er door Rods nu aan besteed hoeft te worden is dan ook minimaal.

We gaan dan ook binnenkort een pakket aanbieden voor extra controle en veiligheid waarbij we in een all-in tarief van 9,99 euro per maand al uw websites onder controle houden, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. En indien er gebrerken of tekortkomingen geconstateerd worden, zullen we de oplossingen direct toepassen voor u. 

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies? U kunt altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen met ons via 06- 51 14 31 09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Betere beveiliging websites met een SSL certificaat

We willen nieuwe beveiligings mogelijkheden introduceren voor uw site die gehosted wordt via Rods.  

securehttpsEen direct inzetbare tool is het beveiligen van je website met een extra beveiligingslaag. Dat betekent dat elke gebruiker niet meer http://uwwebsitenaam.nl in zijn/haar browser ziet staan, maar dat er https://uwwebsitenaam.nl staat. (je hoeft zelf niets extra in te typen). Kijk bijv. maar naar http://www.google.nl/, dat wordt al jaren omgezet naar https://www.google.nl/ zonder dat we daar zelf iets aan doen. dit wordt SSL beveiliging genoemd.

SSL biedt vertrouwen

Een SSL Certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen 'afluisteren'. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zullen bezoekers de site sneller vertrouwen.

SSL is een wettelijke eis

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat. Voor meer informatie gaat u naar de pagina met wettelijke eisen.

De betekenis van SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. De derde versie van SSL stond aan de basis van het Transport Layer Security (TLS), de huidige uitvoering van SSL. Maar de naam SSL wordt nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

SSL en de invloed in je google resultaten

In augusuts 2014 is er officieel naar buiten gebracht dat een SSL certificaat van invloed zal zijn op de zoekresultaten van Google. Dat betekent dat websites met een SSL certificaat een hogere kans maken op een hoger resultaat. Zie voor de volledige uitleg: http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/2014/08/https-as-ranking-signal.html 

Meer informatie over SSL

Er zijn verschillende validatiemethoden voor de SSL Certificaten, namelijk domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV). Bovendien zijn er meerdere types certificaten. Alle certificaten kunnen via Rods aangeschaft en geactiveerd worden op uw website. Wilt u meer informatie of persoonlijk advies? U kunt altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen met ons via 06- 51 14 31 09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe websites

Zo af en toe mag je best terug kijken op geslaagde projecten. Meestal wordt door ons als websitebouwer vergeten om te vermelden op onze eigen website wat we allemaal gedaan hebben. Daarom hier een aantal voorbeelden van websites die we in de afgelopen periode hebben mogen realiseren. Wij zijn er trots op.

 

Klachtenregeling

Klachtenregeling

De regeling van het bedrijf mag niet in tegenspraak zijn met de algemene voorwaarden van ICTWaarborg. Tekst in onze voorwaarden:

Omdat wij onze klanten een optimale service willen verlenen vinden wij het belangrijk van u te horen als u klachten heeft over het door u gekochte product. Doe dit - mede om eventuele schade te beperken - zo snel mogelijk. Volgens de wet is een klacht op tijd kenbaar gemaakt als dit binnen twee maanden na ontdekking gebeurt. Dit geldt ook in het geval dat het gekochte product niet de eigenschappen heeft die u op grond van de koopovereenkomst mocht verwachten. Het is in uw belang om uw klachten schriftelijk kenbaar te maken.

Als u een klacht bij ons indient zal die uiterlijk binnen 14 dagen worden beantwoord. Hebben wij daarvoor meer tijd nodig, dan laten wij u binnen 14 dagen weten wanneer u antwoord kunt verwachten. 

Wordt een klacht niet naar tevredenheid van de consument opgelost, dan kan deze gebruik maken van de bemiddelingsregeling van ICTWaarborg door het bemiddelingsformulier op www.ictwaarborg.nl in te vullen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan.