Betere beveiliging websites met een SSL certificaat

We willen nieuwe beveiligings mogelijkheden introduceren voor uw site die gehosted wordt via Rods.  

securehttpsEen direct inzetbare tool is het beveiligen van je website met een extra beveiligingslaag. Dat betekent dat elke gebruiker niet meer http://uwwebsitenaam.nl in zijn/haar browser ziet staan, maar dat er https://uwwebsitenaam.nl staat. (je hoeft zelf niets extra in te typen). Kijk bijv. maar naar http://www.google.nl/, dat wordt al jaren omgezet naar https://www.google.nl/ zonder dat we daar zelf iets aan doen. dit wordt SSL beveiliging genoemd.

SSL biedt vertrouwen

Een SSL Certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen 'afluisteren'. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zullen bezoekers de site sneller vertrouwen.

SSL is een wettelijke eis

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat. Voor meer informatie gaat u naar de pagina met wettelijke eisen.

De betekenis van SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. De derde versie van SSL stond aan de basis van het Transport Layer Security (TLS), de huidige uitvoering van SSL. Maar de naam SSL wordt nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

SSL en de invloed in je google resultaten

In augusuts 2014 is er officieel naar buiten gebracht dat een SSL certificaat van invloed zal zijn op de zoekresultaten van Google. Dat betekent dat websites met een SSL certificaat een hogere kans maken op een hoger resultaat. Zie voor de volledige uitleg: http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/2014/08/https-as-ranking-signal.html 

Meer informatie over SSL

Er zijn verschillende validatiemethoden voor de SSL Certificaten, namelijk domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV). Bovendien zijn er meerdere types certificaten. Alle certificaten kunnen via Rods aangeschaft en geactiveerd worden op uw website. Wilt u meer informatie of persoonlijk advies? U kunt altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen met ons via 06- 51 14 31 09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan.