Mobile first

Rods is gestart in mobiele oplossingen, we doen al meer dan 15 jaar alles met draadloze technieken, mobiele oplossingen van campings tot evenementen, maar ook multi-room Wi-Fi voor particulieren of andere mobiele oplossingen, onze ervaring is groots en divers.

Draadloze thuisnetwerken.

Draadloze thuisnetwerken worden vaak door klanten zelf, in samenwerking met ons, of geheel door ons, in diverse soorten en maten opgezet. Eén ding is zeker, bijna alle computer apparatuur die je wil gebruiken thuis kun je in een draadloos thuisnetwerk plaatsen. 

Of we het nu hebben over mobiele telefoons, koelkasten, televisies, camera’s, stofzuigers, deursloten, intercom of laptops, het moet allemaal met elkaar (en internet) kunnen communiceren. Wij verzorgen dat de laatste tijd steeds meer mbv. multi-room WiFi

Deze netwerken kiezen automatisch het beste pad voor alle apparaten in je huis op basis van de locatie van elke zender (start pakket bevat 3 zenders). Het maakt niet uit waar je bent, je krijgt altijd de best mogelijke verbinding en dat allemaal op een enkele SSID (netwerknaam). Of dit de 2.4GHz of 5GHz band is hangt af van de ontvanger en kwaliteit van het ontvangst. Het netwerk stuurt je apparaat naar de juiste band afhankeliijk van het apparaat en waar je dit apparaat voor gebruikt.

Daarom ben je vrij om van kamer naar kamer te bewegen terwijl je aan het streamen, gamen, downloaden of browsen bent Allemaal op één naadloze Wi-Fi verbinding.

We zijn zo overtuigd van deze oplossingen dat we ze u aanbieden te komen installeren, en u mag ze gratis 2 tot 3 weken uitproberen. Als het niet goed is kunnen we samen beslissen wat er dan moet gebeuren, een extra zender (standaard worden er 3 per huis gebruikt) of misschien een totaal ander systeem. Mocht u niet tevreden zijn dan nemen we de totale oplossing zonder kosten mee terug. 

Public access (Hotspot)

Wireless LANs zijn overal, ook op publieke locaties zoals hotels, campings, tankstations en conferentiecentrums. De bezoekers van deze locaties die verschillende typen computers, netwerkkaarten en software hebben, moeten (zonder dat men alle instellingen moet veranderen), gebruik kunnen maken van het wireless LAN. Vaak wordt dit een Hotspot genoemd.
Per hotspot kan de toepassing verschillen.
In een hotel zou het mogelijk kunnen zijn dat je via de hotspot je ontbijt samen kunt stellen en op een bepaalde tijd kunt laten bezorgen op je kamer, of een tafel bestellen voor het diner.
Bij een camping is het mogelijk dat elke bezoeker (na aanmelding bij de receptie bijv.) gebruik kan maken van je (interne) netwerk waarop alle evenementen beschreven staan en waarbij je dan via deze manier ook aan kunt melden, maar ook foto’s die gemaakt worden met camera’s of telefoons kunnen naar de site van de camping geupload worden of naar vrienden/kenissen gemaild worden. Er zou gratis toegang gegeven kunnen worden of betaald met een ticket systeem of automatische factuur generatie bij afmelden.
Bij een tankstation zou men tijdens de lunch even mail / agenda kunnen checken via het internet voordat men weer verder gaat naar de volgende klant. Dit kan als service aan de klant geboden worden of via een social media netwerk aanmelding ook extra traffic genereren naar je eigen social media pagina’s.

Point-to-point

Voor het verbinden van netwerken tussen gebouwen (of bedrijfsgebouw en woning) kunnen ook wireless LANs worden gebruikt. Hiervoor gebruikte Access Points (zenders) beschikken over speciale antennes en software. Hiermee is het mogelijk om afstanden tot ca. 12 kilometer te overbruggen. Voorwaarden is wel een duidelijke Line of Sight (ofwel ononderbroken zicht verbinding tussen de twee APs).

Rods verzorgt alle onderdelen

Ongeacht de toepassing en het type netwerk zijn drie zaken bij ieder draadloos netwerk van belang:

  • Beveiliging van netwerk en informatie
  • Site survey
  • Informatieuitwisseling tussen client en server

Beveiliging van netwerk en informatie

Met het draadloos beschikbaar maken van informatie moet ook de beveiliging van deze informatie verhoogd worden, zodat deze niet tijdens het transport door de lucht in verkeerde handen kan komen. Afhankelijk van het type applicatie en draadloos netwerk beveiligt Rods de informatie door middel van een Virtual Private Network (VPN), SSL of IEEE 801.x encryptie.

Site-Survey

Voordat een groter draadloos netwerk kan worden aangelegd, moet er eerst een site-survey worden uitgevoerd op de plaats waar het netwerk moet komen te draaien. Tijdens deze site-survey wordt gemeten hoeveel access points er nodig zijn om de gewenste dekking te krijgen en of er eventuele storingsbronnen zijn die problemen kunnen geven. Ook kan deze site-survey plaats vinden bij een bestaand netwerk om dead-spots of dead-zones in kaart te brengen.

Bandbreedte bepaling

Bij het kiezen van draadloze technologie moet ook de bandbreedte in acht worden genomen. Deze wordt bepaald door de afhandeling van de data tussen de client (telefoon of notebook) en de server. Ook moet er voor bepaalde technieken (voip bijv) voorrang verleend worden zodat er geen pakketten verloren gaan op het draadloze netwerk en gesprekken weg zouden kunnen vallen of vertragen.

%

We zijn pas tevreden als u dat ook bent

Wat is uw ICT uitdaging?

We horen het graag, neem contact met ons op.

T: 06 511 43 109

W: Whatsapp ons

M: [email protected]

Contact

Egyptische dijk 15
5531NE Bladel
IBAN NL24ABNA0449512096
KvK 17161024 0000
Alle deelnemers van ICTWaarborg hanteren voor consumenten de Algemene Voorwaarden van ICTWaarborg.